020 – 6140305      Contact  

   

Eerste klas: Plastic Project 2019

Na wekenlang naar een berg “afval” in de docentenruimte te kijken is vorige week dan eindelijk deze stapel omgetoverd tot kunst en gebruiksvoorwerpen. Klas 1a heeft de winst (€100) gepakt en Goof zal een luxueus mentoruitje gaan houden. Wellicht een vegadiner? Wie weet mag ik mee…
Ook zijn veel docenten hun papierbak verloren, en hebben zij deze in afgelopen dagen gepimpt terug gekregen, hopelijk zijn jullie blij met het resultaat. Er zijn nog een paar bakken over, deze zijn af te halen in de docentenruimte. Het papier kan vanaf nu dus apart ingezameld worden, dit doet het schoonmaakbedrijf (nog) niet; dus: verzoek aan iedereen om (bijvoorbeeld) eens per week zelf te regelen dat je papier apart naar de papiercontainer wordt gebracht. Totdat de SL hier een betere oplossing voor heeft.

Er ontbreekt mij hier de ruimte en tijd om te omschrijven wat voor workshops er allemaal plaats hebben gevonden. Maar één ding moet nog vermeld: de leerlingen zijn naar deHenk Sneevlietweg gegaan om daar een rondleiding te krijgen door de gemeentewerf en ze kregen een inkijkje in de realiteit van het leven van “vuilnis” en de vuilnisman. Voor mijzelf ook leerzaam om eens te weten dat verf eigenlijk niet in de afvalcontainer hoort (oeps). Daarnaast heeft West voornamelijk containerbakken in de grond, fijn voor de vuilnismannen, die niet meer die zakken hoeven te tillen waardoor hun ruggen vroeg verslijten (zoals in Centrum). Verder is zo’n joystick met grijparm is toch een beetje voor watjes (vind ik); maar: bijna allen in West hebben een groot rijbewijs, dat is dan wel weer stoer.

Dank aan iedereen die meegewerkt heeft!

Guus Hoogmoed en Pieter Overmars