020 – 6140305      Personeel      Contact

Computers in de school

Het CLA stimuleert het gebruik van ICT in het onderwijs. In alle vakken wordt op enig moment aandacht besteed aan het gebruik van computers bij de les. De meeste lesmethoden ondersteunen de lesboeken met actieve methodesites. Leerlingen krijgen op deze manier hun lesstof op verschillende manieren aangeboden, dit maakt het leren vak veel interessanter en leuker!

Bij een aantal vakken wordt de lesstof ook aangeboden in de Electronische Leeromgeving. Op onze school is dat Moodle.

Examenvak in de bovenbouw

In tegenstelling tot mediawijsheid voor de onderbouw is informatica voor de bovenbouw een keuzevak. Het vak kan gekozen worden bij elk profiel en er wordt geen bepaalde voorkennis gevraagd. Ook hoef je geen “wiskundeknobbel” te hebben. Wel moet je een beetje logisch na kunnen denken.

Informatica is een vak dat om de hoek komt kijken bij veel vervolgopleidingen en juist daarom is het een belangrijk en nuttig vak.
Je leert wat informatiesystemen zijn, hoe de computer werkt en ‘praat’ met andere computers, wat programmeren is en hoe een database opgebouwd is.
Er is (nog) geen Centraal Schriftelijk Examen, het vak wordt afgesloten met een Schoolexamen.

Het vak informatica wordt gegeven in een ELO (Elektronische Leer Omgeving). Op deze wijze kan je overal waar je een verbinding met internet hebt leren en werken aan de opdrachten.

Werken met computers in klas 1 en 2

In de onderbouw hebben de klassen 1 en 2 elk jaar één lesuur mediawijsheid. Deze lessen, die in het computerlokaal worden gegeven, zijn bedoeld om de computervaardigheden van de leerlingen te verhogen. Iedere leerling kan best met een computer omgaan. Leuke spelletjes doen of chatten, een Hives – of een Faceboekpagina onderhouden, dat is geen probleem. Maar, een computer gebruiken voor de lessen, dat is andere koek.

Mediawijsheid: Wijs leren omgaan met digitale media

In de onderbouw wordt het vak Mediawijsheid aangeboden. Mediawijsheid is de verzameling competenties die je nodig hebt om actief en bewust deel te kunnen nemen aan de mediasamenleving. Het doel van het vak Mediawijsheid is dat alle leerlingen computers en internet als vanzelfsprekend gebruiken op een veilige en verantwoorde manier voor het maken van onderzoeken, werkstukken, presentaties en verslagen op de PC, het gebruik van een Elektronisch Leeromgeving (ELO). Kortom ICT vaardig en media-wijs.

Al deze kennis kan direct bij het schoolwerk worden gebruikt!

Slim.nl: goedkoop software en hardware voor ouders en leerlingen

Een goede school-uitrusting houdt anno 2016 niet op bij een goed gevulde etui en een nieuwe agenda. Je digitale uitrusting is minstens zo belangrijk. Is je computer nog snel genoeg? Is je software up to date? Kun je goed genoeg met die software werken? Als het antwoord op ten minste één van deze vragen ‘nee’ is, dan is het tijd om een kijkje te nemen op Slim.nl.

Slim.nl: onderwijskorting op o.a. software
Bij Slim.nl betaal je veel minder voor je software en IT-gerelateerde spullen dan bij andere winkels. Dat komt omdat je (ouder van een) leerling van een middelbare school/ mbo-student bent. Slim.nl onderhandelt speciale licentieovereenkomsten voor onderwijs met (software)leveranciers als Microsoft, Adobe, Apple, HP, Dell en Norton. Daar profiteer jij van!

Een aantal concrete voorbeelden:
• Aantrekkelijk assortiment aan nieuwe en refurbished laptops van o.a. HP, Lenovo en Dell
v.a. € 239,99
• Windows 10 Education – gratis!
• Zeer uitgebreid assortiment Antivirus- en Internet Security-leveranciers, zoals Norton, McAfee, G Data, F-Secure en Bitdefender
v.a. € 18,= per jaar voor drie installaties
Bij Slim.nl kun je niet alleen terecht voor software en laptops, maar ook voor voordelige accessoires (printers, muizen, toetsenborden, iPad hoesjes, fitbits), e-learning, boeken en tijdschriften.

Klik HIER voor meer informatie