020 – 6140305      Contact  

   

Groep 8

Welkom op het Comenius Lyceum

Heb jij een advies voor vwo, vwo/havo of havo? Dan mag je je aanmelden op onze school.

Aanmelden 2019/2020

In februari vul je de voorkeurslijst in. Die krijg je van je basisschool. Als je naar het Comenius Lyceum wil, zet deze school dan op de eerste plaats. Daarna vul je op jouw volgorde de voorkeurslijst verder in.

Belangrijk: je ouders melden je ook aan bij ons. Dat kan van maandag 2 maart tot en met vrijdag 13 maart 2019. Wij voeren dan al jouw voorkeuren in het systeem in.

Maak voor de aanmelding een afspraak met de heer M. Aabachrim, onze afdelingsleider onderbouw. Telefonisch via onze administratie, bereikbaar van 9.00 tot 16.30 uur op werkdagen via telefoonnummer 020 614 0305. Bij de aanmelding verwachten we de toekomstige leerling samen met de ouders (verzorgers) op onze school.

Neem dan deze documenten mee:

  • Legitimatie ouders (verzorgers)
  • Legitimatie van het kind
  • Voorkeurslijst van scholen
  • Het advies van je basisschool
  • Het ingevulde aanmeldingsformulier

Matching voor scholen in Amsterdam

Na het invoeren zal je moeten wachten op de uitslag van de loting. Wil je weten hoe het lotingssysteem werkt? Bekijk dan deze video

Op de site van gemeente Amsterdam vind je nog meer informatie over de aanmeldprocedure.

Kennismakingsdag

Je wordt na plaatsing uitgenodigd voor een kennismakingsdag op het Comenius Lyceum in juni. Op deze dag leer je je nieuwe klasgenoten en je mentor kennen. Je doet kennismakingsspelletjes met je mentor en de klas. Zo kun je alvast een beetje aan elkaar wennen. Wij sturen je tegen die tijd hierover een brief.

Boeken

Op het Comenius Lyceum werken wij met een boekenfonds. Dit betekent dat het Comenius Lyceum voor de boeken zorgt. Deze neem jij als leerling in bruikleen. Je betaalt dus niets voor de boeken. Elke boek moet gekaft worden en je zal er zuinig mee om moeten gaan.

De open avonden

Onze open dag vindt dit jaar in de avond plaats. Het zijn er twee:

  • Dinsdag 14 januari van 18.30 tot 21.00 uur
  • Donderdag 6 februari van 18.30 tot 21.00 uur

Kom samen met je ouders. Het is hier dan een levendige boel. Alle leraren zijn aanwezig om rondleidingen te geven en je te vertellen over hun vak. Je kunt mini-lesjes volgen. Ook kun je leerlingen het hemd van het lijf vragen over de sfeer en de lessen.

In ons gebouw aan de Jacob Geelstraat 38 in Amsterdam.

Je hoeft je niet aan te melden voor de open avond. Je kunt gewoon komen.

Comenius Lyceum Amsterdam
Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam

De verkenningsdag

We organiseren weer een verkenningsdag. Speciaal voor nieuwsgierige leerlingen van groep 8. Kom onze school verkennen op:

Woensdag 22 januari van 14.00 tot 15.30 uur

Of je met schoolgenoten komt of alleen, je zult je niet vervelen. Het is voor groep 8’ers, niet voor ouders. Gratis lekkere frisdrank en gevulde koeken staan voor je klaar.

Die middag krijg je alles te horen over hoe het gaat als je straks op het Comenius Lyceum zit. We vertellen je over de lessen en de leuke extra’s. Je ziet met je eigen ogen ons bijzondere Econasium en onze Jongerenrechtbank. Een aanrader!

Meld je van tevoren even aan. Dat kan met dit simpele formuliertje:

JA! Ik kom ook naar de verkenningsdag op woensdag 22 januari van 14.00 tot 15.30 uur

* Verplichte velden

Comenius Lyceum Amsterdam
Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam