020 – 6140305      Contact  

   

Giving Back

Giving Back: diversiteit aan het werk

Helaas, talent alleen is niet genoeg voor een succesvolle carrière. Je hebt vaak ook mensen nodig aan wie je je kunt spiegelen. En die je wegwijs maken in de moderne maatschappij, bij bedrijven, instellingen, overal. Als je een achtergrond hebt met weinig van dat soort contacten en perspectieven gaat het niet vanzelf.

Om je een steuntje in de rug te geven is er Stichting Giving Back. Een landelijke organisatie die al ruim 20 jaar jongeren helpen meer uit hun talent te halen. Ook op het Comenius Lyceum.

Het programma van Giving Back helpt je flink vooruit. Het bestaat uit twee onderdelen: (1) Een activiteitenprogramma met workshops en bedrijfsbezoeken. En (2) een mentortraject, iemand met een prominente maatschappelijke positie en een groot netwerk in Amsterdam gaat jou persoonlijk begeleiden, helpt je verder met nieuwe contacten en kansen en beantwoordt een jaar lang al jouw vragen. Hij of zij helpt je en adviseert je over studiekeuzes, hoe je dingen aanpakt en wat je met je studie kunt bereiken.

Vrijwilligers

Giving Back werkt uitsluitend met vrijwilligers en wordt gesponsord door private partijen. Speciale steun komt uit de zakenwereld. Heel wat bedrijven dragen bij aan de programma’s in de vorm van donaties, het beschikbaar stellen van mentoren en faciliteiten. De stichting maakt geen gebruik van overheidssubsidies.

Iets voor jou?

Heb jij een flinke dosis ambitie en talent? Zit jij volgend jaar in 5 vwo of 4 havo? Ben jij de eerste in je directe omgeving die wil studeren op een hogeschool of universiteit? Zou je wel een persoonlijke adviseur willen hebben die je hierbij ondersteunt? Wil je het komende jaar extra tijd en energie investeren in je toekomst? Dan maak jij kans op hulp van Giving Back.

Meer lezen

Hier vind je de social mediapagina’s Giving Back: Facebook, Instagram, LinkedIn.