020 – 6140305      Contact

Je bent welkom op het Comenius Lyceum Amsterdam

Heb jij een advies voor vwo, havo/vwo, mavo/havo of mavo (vmbo-tl)? Dan mag je je aanmelden op onze school. Lees hier hoe.

Aanmelden voor schooljaar 2021-2022

(Gewijzigde procedure voor de Centrale Loting en Matching per maart 2021)

Als ouders/verzorgers meldt u uw kind tussen 8 en 19 maart 2021 digitaal aan. Dat doet u via het ouderportaal van ELK, het Elektronisch Loket van de gemeente Amsterdam. De basisschool van uw zoon of dochter zal u daartoe op uiterlijk 8 maart 2021 een e-mail met alle gegevens die u nodig hebt toesturen. Kiezen jullie voor het Comenius Lyceum? Zet onze school dan op de eerste plaats!

Heeft uw kind een dubbeladvies (havo/vwo of mavo/havo) gekregen, geef dan bij de aanmelding aan of u met het hoogste of laagste niveau u mee wilt loten. Het uitgangspunt is dat u als ouder/verzorger, samen met uw zoon of dochter, het beste weet welk niveau het meest geschikt is.

Klik op deze link voor meer informatie over de nieuwe procedure.

Vwo+programma

Heeft uw kind een vwo-advies? Dan neemt hij of zij deel aan het vwo+programma.

Matching voor scholen in Amsterdam

De plaatsing wordt centraal geregeld voor heel Amsterdam. Na invullen van de voorkeurslijst moeten jullie wachten op de uitslag. Wil je precies weten hoe het werkt? Pluis het helemaal uit op de website van de gemeente Amsterdam of bekijk deze video.

Kennismakingsdag

Na de plaatsing nodigen wij jou als nieuwe leerling uit voor een kennismakingsdag in juni. (Mits dat is toegestaan binnen de coronamaatregelen…) Op deze dag leer je je nieuwe klasgenoten en je mentor kennen. (Leuk!) Ook doen we kennismakingsspelletjes. Zo kun je alvast een beetje aan elkaar wennen. Wij sturen je tegen die tijd hierover een brief.