020 – 6140305      Contact  

   

Hulp bij aanmelden? Boek uw afspraak!

Vindt u de nieuwe digitale aanmeldprocedure een beetje lastig?
Als uw zoon of dochter naar het Comenius Lyceum wil, helpen wij u er graag mee. 

Boek hier een telefonische afspraak, dan doen we het samen.

Wij vragen u vriendelijk op het gekozen tijdstip klaar te zitten achter een tablet, laptop of desktop-computer, met de inloggegevens bij de hand (deze hebt u per mail ontvangen van ElkAdam). En uw telefoon natuurlijk.

Kies een gewenste datum, en selecteer vervolgens een gewenste tijd. Vul onderaan het formulier uw gegevens in en klik op aanmelden. 

Je bent welkom op het Comenius Lyceum Amsterdam

Heb jij een advies voor vwo, havo/vwo, mavo/havo of mavo (vmbo-tl)? Dan mag je je aanmelden op onze school. Lees hier hoe.

Aanmelden voor schooljaar 2023-2024

Als ouders/verzorgers meldt u uw kind tussen maandag 6 en donderdag 16 maart 2023 digitaal aan. Dat doet u via het ouderportaal van ELK, het Elektronisch Loket van de gemeente Amsterdam. De basisschool van uw zoon of dochter zal u daartoe een e-mail met alle gegevens die u nodig hebt toesturen. Kiezen jullie voor het Comenius Lyceum? Zet onze school dan op de eerste plaats!

Vwo+programma

Heeft uw kind een vwo-advies? Dan neemt hij of zij deel aan ons vwo-plus-programma met leuke uitdagingen.

Kennismakingsdag

Na de plaatsing nodigen wij jou als nieuwe leerling uit voor een kennismakingsdag in juni. Daar leer je je nieuwe klasgenoten en je mentor kennen. (Leuk!) Ook doen we kennismakingsspelletjes. Zo kun je alvast een beetje aan elkaar wennen.

 

Uitleg digitale aanmeldprocedure ELK

In deze video legt ELK stap voor stap uit hoe de aanmelding in zijn werk gaat.

Matching voor scholen in Amsterdam

De plaatsing wordt centraal geregeld voor heel Amsterdam. Na invullen van de voorkeurslijst moeten jullie wachten op de uitslag. Wil je precies weten hoe het werkt? Pluis het helemaal uit op de website van de gemeente Amsterdam of bekijk deze video.