020 – 6140305      Contact

Hulp bij het aanmelden
Vindt u de nieuwe digitale aanmeldprocedure een beetje lastig?
Als uw zoon of dochter naar het Comenius Lyceum wil, helpen wij u er graag mee.

Boek hier een telefonische afspraak, dan doen we het samen.

Wij vragen u vriendelijk op het gekozen tijdstip klaar te zitten achter een tablet, laptop of desktop-computer, met de inloggegevens bij de hand (deze hebt u per mail ontvangen van ElkAdam). En uw telefoon natuurlijk.

Je bent welkom op het Comenius Lyceum Amsterdam

Heb jij een advies voor vwo, havo/vwo, mavo/havo of mavo (vmbo-tl)? Dan mag je je aanmelden op onze school. Lees hier hoe.

Aanmelden voor schooljaar 2021-2022

(Gewijzigde procedure voor de Centrale Loting en Matching per maart 2021)

Als ouders/verzorgers meldt u uw kind tussen 8 en 19 maart 2021 digitaal aan. Dat doet u via het ouderportaal van ELK, het Elektronisch Loket van de gemeente Amsterdam. De basisschool van uw zoon of dochter zal u daartoe op uiterlijk 8 maart 2021 een e-mail met alle gegevens die u nodig hebt toesturen. Kiezen jullie voor het Comenius Lyceum? Zet onze school dan op de eerste plaats!

Klik op deze link voor meer informatie over de nieuwe procedure.

Vwo+programma

Heeft uw kind een vwo-advies? Dan neemt hij of zij deel aan het vwo+programma met leuke uitdagingen.

Dubbeladvies

Heeft uw kind een dubbeladvies (havo/vwo of mavo/havo) gekregen, geef dan bij de aanmelding aan of hij of zij met het hoogste of laagste niveau meeloot. Het uitgangspunt is dat u als ouder/verzorger, samen met uw zoon of dochter, het beste weet welk niveau het meest geschikt is.

Hoe gaat loten op het hoogste niveau?
Dat gaat als volgt. Wanneer u inlogt, moet u eerst uw gegevens controleren of aanvullen. Daarna ziet u een pagina waar u de scholen van uw voorkeur aangeeft. Dit noemen wij de voorkeurslijst.

Indien uw kind een vmbo-t/havo-advies heeft dan kiest u op plek 1 Comenius Lyceum Amsterdam Kansrijk HAVO. Heeft een kind het advies havo/vwo dan kiest u op plek 1 Comenius Lyceum Amsterdam Kansrijk VWO.

Maar wat als een ouder zegt “ik wil niet meeloten met het hoogste niveau”?
Dan zet de ouder op plek 1 het ‘gewone’ Comenius Lyceum Amsterdam.

Kan een ouder op plek 1 bijvoorbeeld Comenius Lyceum Amsterdam Kansrijk HAVO selecteren en dan op plek 2 het gewone ‘Comenius Lyceum Amsterdam’ zodat ze daarmee meer kans maken?
De regels zeggen dat het systeem plek 1 en 2 dan ziet als één school. Het is de bedoeling dat u op plek 2 een andere school vermeldt. Wilt u meer zekerheid? Vraag dan advies aan uw basisschool of ELK.nl.

Wat betekenen de termen Kansrijk VWO en Kansrijk HAVO?
Wanneer u kiest voor Kansrijk VWO dan wordt uw kind geplaatst in een klas waarbij de andere leerlingen ook ervoor hebben gekozen om mee te loten op het hoogste niveau. Zij werken dan uit boeken op vwo-niveau. Wanneer u kiest voor Kansrijk HAVO dan wordt uw kind geplaatst in een klas waarbij de andere leerlingen ook ervoor hebben gekozen om mee te loten op het hoogste niveau. Zij werken dan uit boeken op havo-niveau.

Enkeladvies

Heeft uw kind een advies voor vwo, havo of vmbo-t dan kiest u op plek 1 Comenius Lyceum Amsterdam.

Vwo-advies

Het kan zijn dat er bij de kinderen met een vwo-advies tweemaal Comenius Lyceum Amsterdam verschijnt op de voorkeurslijst. Dit komt omdat er twee klassen als capaciteitsgroep zijn aangegeven. Het maakt niet uit welke u dan kiest.

Uitleg digitale aanmeldprocedure ELK

In deze video legt ELK stap voor stap uit hoe de aanmelding in zijn werk gaat.

Matching voor scholen in Amsterdam

De plaatsing wordt centraal geregeld voor heel Amsterdam. Na invullen van de voorkeurslijst moeten jullie wachten op de uitslag. Wil je precies weten hoe het werkt? Pluis het helemaal uit op de website van de gemeente Amsterdam of bekijk deze video.

Kennismakingsdag

Na de plaatsing nodigen wij jou als nieuwe leerling uit voor een kennismakingsdag in juni. (Mits dat is toegestaan binnen de coronamaatregelen…) Op deze dag leer je je nieuwe klasgenoten en je mentor kennen. (Leuk!) Ook doen we kennismakingsspelletjes. Zo kun je alvast een beetje aan elkaar wennen. Wij sturen je tegen die tijd hierover een brief.