020 – 6140305      Contact  

   

Het Econasium draait om mensen, de zorg, nieuwe techniek en het milieu

Misschien wil je later arts of apotheker worden. Of ben je vol van bouwkunde, ict of biologie. Dan gaat er in ons Econasium een wereld voor je open. Hier leer je over duurzaamheid, milieu en de opwarming van de aarde. Maar ook over de veranderingen in de gezondheidszorg, bouwkunde en technische innovaties. Grote thema’s waar jij mee te maken gaat krijgen. Waar je misschien je beroep van gaat maken.

In de groene Econasiumvleugel ga je er zelf mee aan de slag. We hebben aandacht voor de 17 doelen van de UNESCO voor onze planeet. Je bedenkt hoe die doorwerken in alledaagse dingen, zoals drinkwater en eten. Je zult je verbazen over de enorme wereld aan kennis die erachter zit. In de brugklas zuiver je bijvoorbeeld slootwater. Durf jij dat daarna te drinken?

Jouw challenges

Je gaat je creativiteit gebruiken en samenwerken. Daar heb je je hele leven profijt van. Zo ga je iets eetbaars kweken in onze eigen ecokas, je bedenkt met je groepje hoe je het gaat verkopen. En misschien op grotere schaal kunt produceren. Wie haalt de hoogste opbrengst?

In het Econasium werkt de school samen met heel wat partners, bedrijven en organisaties. Zoals de Hortus Botanicus Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Gemeente Amsterdam. Bekijk hier de hele lijst.

Het programma in vogelvlucht

  • In klas 1 maak je kennis met de basis van het Econasium. Het thema is impact: hoe beïnvloed jij de wereld, en hoe beïnvloedt de wereld jou?
  • In klas 2 verdiep je je in de manier waarop wij de natuur nodig hebben. En hoe we er goed voor kunnen zorgen, want we hebben maar één aarde.
  • In klas 3 gaat het om je eigen toekomst. Je gaat eropuit om te ontdekken wat jij bij kunt dragen aan een mooiere wereld en een mooiere omgeving.
  • In de bovenbouw (klas 4 en hoger) kun je het Econasiumvak O3 kiezen als extra keuzevak. Hier leer je wat duurzaamheid eigenlijk precies inhoudt. Er het belang voor toekomst van de wereld, het milieu en jezelf. De naam O3 staat voor de drie O’s onderzoeken, ontwerpen en ontwikkelen. Je maakt kennis met bedrijven en organisaties die zich bezighouden met duurzaamheid en het ontwikkelen van nieuwe producten in dat kader.