020 – 6140305      Contact  

   

Jongensteam 1 Comenius Lyceum kampioen!


Zoals jullie wellicht al wisten was afgelopen vrijdag 13 april de laatste dag van het topscore seizoen. Ons jongensteam 2 was vorige week al aan de beurt geweest en is jammer genoeg niet verder gekomen dan plek 6. Ons jongensteam 1 deed nog volop mee voor het kampioenschap. De halve finale werd door onze heren gespeeld tegen Mundus. Zij begonnen erg zenuwachtig aan de wedstrijd en speelden niet echt ons spel. Na acht minuten was daar dan eindelijk hét moment, een prachtig uitgespeelde kans waarbij die door Rabah werd benut. Vanaf dat moment waren de zenuwen een beetje weg en de jongens begonnen wat zelfverzekerder te voetballen. De wedstrijd werd uiteindelijk 4-1 gewonnen en onze finale plaats was een feit. Daar stond Calvijn ons te wachten.
Voorafgaand aan de finale wedstrijd werden wij eerst naar de kleedkamer geroepen. Onderweg kwam ik nog wat collega’s van Calvijn tegen die erg zelfverzekerd waren van de uitslag van de finalewedstrijd. In de kleedkamer werden de heren nog flink toegesproken door niemand anders dan… FRENKIE DE JONG van Ajax! Onze jongens waren erg bescheiden met het stellen van vragen en vonden het toch wel spannend. Je komt niet altijd een professionele voetballer tegen, zeker niet in je eigen kleedkamer! Na het gesprek was het tijd voor onze finale.
Comenius stond netjes op tijd al op het veld en het was wachten op Calvijn, die overigens de methode van José Mourinho toepaste. Mourinho staat er om bekend dat hij vaak later het veld op kwam om zo de tegenstander een beetje in de war te brengen. Tijdens het wachten werd het team nog geïnstrueerd en de tactiek doorgenomen. Nadat Calvijn het veld op kwam werd het welbekende praatje gehouden door de organisatie over de sportiviteit en gaven elkaar allemaal een hand.
Comenius mocht aftrappen en onze jongens werden uitgefloten. Een hoop boe geroep maar dat motiveerde onze jongens des te meer. 
het moment dat Calvijn de bal had, werd er juist gejuicht. Maar onze trouwe supporters, de leerlingen van het Comenius Lyceum lieten zich niet kennen. Zij bleven onze jongens steunen en begonnen ook te juichen bij balbezit. Het was erg druk en zeker een topwedstrijd. Na 5 minuten spelen kwam Younes Oulhou vanaf rechts goed op en kapte een speler weg en speelde Yassir Hammou op links in. Een eerste schot werd gekeerd door de keeper, maar de tweede poging ging er als nog in. Comenius op voorsprong! Vanaf dat moment begreep het team wat zij moesten doen. De boel dicht gooien en laat hun lekker voetballen. Velen van u had de Champions League wedstrijden van afgelopen week gezien. Na de wedstrijd van vrijdag is mij maar één wedstrijd bijgebleven, de finale wedstrijd van topscore! Tijdens de rust nog een aantal tactische wijzigingen doorgebracht. Calvijn heeft een keeper die mee kan voetballen en wij wisten dat dat voorkomen moest worden. Onze tactiek werkte en met nog maar 30 seconden te gaan was het een spannende slot. Desondanks hielden onze jongens stand en mocht Comenius ook dit jaar weer met de schaal naar huis gaan! De prijsuitreiking werd door Frenkie de Jong gedaan en Zaid el Marobiti (ruim 100 interlands voor Nederland!).

M. Aabachrim