020 – 6140305      Contact  

   

Romereis groot succes!

Leiden alle wegen nog naar Rome?

In een periode van ruim 1.100 jaar (van 750 jaar vóór Christus tot 400 jaar na Christus) ontwikkelde de kleine nederzetting langs de rivier de Tiber zich tot een wereldrijk. Uit dit grootse verleden stamt ons spreekwoord ‘alle wegen leiden naar Rome’. Deze spreekwoordelijke wegen zijn nog altijd terug te zien de huidige stadsplattegrond. Reden temeer om tijdens de excursie aan deze stad van 7 t/m 13 mei op onderzoek te gaan. Niet alleen naar historische getuigenissen uit dat grootse verleden, maar ook getuigenissen van latere perioden als de renaissance, het fascisme en de moderne tijd. Eigentijds zoals we ons voelen en gedragen, vlogen we op 7 mei naar Rome: 37 leerlingen en 4 begeleiders.  Diana Wempe was de organisator en Jan Kelderman was de grote inspirator. We hebben ze Rome leren kennen! 

Met de stadsbus, de metro, de privé bus, maar vooral te voet zijn we door Rome en omgeving getrokken. Van oost naar west, dan weer naar het noorden of het zuiden. Met onderweg verhalen, spreekbeurten en uitleg. Zigzaggend door de stad, heuvelen beklimmend, langs monumenten,
door volkswijken, kerken en musea, strompelend over de fora. Met als relatieve rustpunt het bungalow- annex campingpark, waar we die vijf dagen verbleven, inclusief zwembad, restaurant en nabij supermarkt en Mac D.

Ook Comenius

Op zoek naar een pan cultureel burgerschap. Zijn we daarin geslaagd? Wij denken van wel. Vanzelfsprekend hebben docent-leerling en leerlingen onderling elkaar beter leren kennen. We merkten dat leerlingen genoten van zowel de stad als het programma: een mix van culturele bezigheden en vrije ruimte in een nieuwe culturele omgeving. Al met al hebben zowel begeleiders al leerlingen een prachtige positieve ervaring mee terug naar Amsterdam genomen.