020 – 6140305      Contact

Op deze pagina willen wij u informeren over ons onderwijs ten tijden van de huidige Covid-19 crisis. We zitten in een uitzonderlijke situatie waarin de volksgezondheid prioriteit heeft. Bij vragen verzoeken wij u ons te e-mailen.

Het laatste nieuws.

1 mei 2020

Hier leest u de laatste update aan ouders en leerlingen: Update voor ouders en leerlingen – 22 april 2020
Hieronder ziet u het laatste deel van het jaarrooster tot de zomervakantie. Vooralsnog gaan we er vanuit dat er weer lesactiviteiten op school plaatsvinden vanaf dinsdag 2 juni.

8 april 2020

De zak-/ slaagregeling is bekend! Kijk hier: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/brieven_regering/detail?id=2020Z06387&did=2020D13511

31 maart 2020

Beste leerlingen, geachte ouders,

Onderwijs op afstand en videoconferentie zijn sinds de start van de Covid-19-crisis de kern van het onderwijs. Dat vraagt van leerlingen, ouders en docenten om een andere manier van denken en werken dan gebruikelijk. Hierin speelt zelfstandigheid, discipline en verantwoordelijkheidsbesef van zowel leerling, ouders en docenten een belangrijke rol.

Communicatie medium voor ouders en leerlingen

Schoolbreed is afgesproken dat alle vormen van communicatie met leerlingen en ouders via Magister loopt. Magister is leidend en is de eerste informatiebron voor ouders, leerlingen en docenten. Het aanvragen van een wachtwoord-reset voor Magister kan via de mentor.

Magister is toegankelijk voor leerlingen én ouders. Via magister proberen wij  meer duidelijkheid en structuur aan te bieden aan onze leerlingen en ouders. In deze tijd hebben wij u als ouders nog harder nodig dan ooit.

Voor contactmomenten in de lesweek wordt er gebruik gemaakt van Microsoft Teams. De leerlingen kunnen het programma Microsoft Teams benaderen via de website mijn.zaam.nl. In de bijlage treft u de instructies aan hoe om te gaan met Microsoft Teams. Inloggen doen zij met hun accountgegevens waarmee op het netwerk ingelogd wordt. (voorbeeld -> gebruikersnaam: w904256@zaam.nl). Mocht een leerling niet meer kunnen inloggen, dan zult u contact op moeten nemen met de mentor.

Magister basisrooster

Als leidraad voor de wekelijkse lesactiviteiten houden wij het rooster in Magister aan. Op het gegeven tijdstip (lesuur) dient iedere leerling paraat te staan. Mocht een docent middels videoconferentie een les hebben ingepland, dan is dit aangegeven als huiswerk in Magister. Presentaties, opdrachten, huiswerk en instructies komen ook als huiswerk in Magister te staan.

Verplichte contactmomenten

Mentoren

Elke mentor heeft per week een contactmoment met de klas. Dit is een videoconferentie. Tijdens deze momenten nemen de mentoren de planning voor dezelfde dag en de dagen daarop door. De mentor noteert tevens ook de absenties. Dit contactmoment wordt vooraf aan de leerlingen via Magister gecommuniceerd.

Vakdocenten

Elke vakdocent heeft minimaal één klassikaal contactmoment middels Microsoft Teams met de klas waarin het e.e.a. wordt besproken. Ook vakdocent noteert tijdens dit moment absenties. Ook dit contactmoment wordt vooraf aan de leerlingen via Magister gecommuniceerd.

Studiewijzer / planning

Zowel leerlingen als docenten houden zich aan de planning/studiewijzer. De studiewijzer is te raadplagen via de ELO van Magister onder ‘Studiewijzers’.

Spreiding huis-/ maakwerk

Onze vakdocenten zullen er rekening mee houden dat het huiswerk gespreid wordt over de dagen. We verwachten wel dat leerlingen iedere dag werken aan hun opdracht en of schoolwerk. Vriendelijk verzoek aan u om uw zoon/dochter hierbij te steunen of opdracht te geven dit alsnog te doen. Controleert u regelmatig of ze ook echt het schoolwerk hebben gedaan. Het is in het belang van de leerlingen dat ze geen leerachterstand oplopen.

Als uw zoon / dochter problemen ondervindt met dit leren op afstand, wilt u dan samen met u kind een Magisterbericht sturen naar de mentor. Samen met de mentor gaan we kijken of en zo ja hoe we het probleem kunnen oplossen.

Met hartelijke groet,
Freek op ’t Einde, rector.

24 maart 2020

• De centrale eindexamens gaan niet door.
  • Het gemiddeld schoolexamen-cijfer wordt bepalend.
  • Nadere instructies van de minister ontvangen we als school nog.
  • We maken een nieuwe planning van de schoolexamens, meer tijd, meer verspreiding. Maatwerk.

23 maart 2020

• De politiek blijft wiebelig over de schoolexamens. Vooralsnog gaan ze door. Er zijn wel extra hygiënemaatregelen. Lees ze hier.

19 maart 2020.

18 maart 2020.

17 maart 2020.

• Beste examenleerlingen,
    Het laatste nieuws is dat de schoolexamens afgenomen mogen worden. Maar er zijn veel extra aanwijzingen hoe wij dat als school moeten organiseren en wat het betekent voor het herkansingenbeleid.Voor nu: bereid je erop voor dat de schoolexamens eerdaags gaan beginnen. Ga door met leren. Morgenmiddag ontvang je meer gedetailleerde informatie.
  • Blijf op de hoogte via NPO start. Via deze website is ook veel educatief materiaal te vinden voor het voortgezet onderwijs.
  • Mentoren zullen hun leerlingen 1x per week opbellen om het contact goed te onderhouden.

16 maart 2020.

Ouders die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en met vragen zitten kunnen wij laten bellen door een docent die uw vragen kan beantwoorden in het Arabisch, Turks of Berbers. Stuur daarvoor een e-mail en met daarin uw telefoonnummer en in welke taal u wilt spreken. Dan wordt u gebeld.
Okulların kapanmasına dair Türkçe bilgi almak için okul ile irtibata geçebilirsiniz.

, السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 Comeniuslyceum رسالة إلى أولياء أمور تلاميذ
كما تعلمون فإن مدرستنا ستغلق أبوابها إلى غاية 6 أبريل 2020 وذلك بسبب فيروس كورونا
        إذا كانت لكم أسئلة أو إستفسارات المرجو الإتصال بالبريد الإلكتروني