020 – 6140305      Contact

Quarantaineregels na vakantie in oranje en rode landen
Wat zijn de regels voor ouders, onderwijspersoneel en leerlingen na een vakantie in landen met een oranje of rood reisadvies? Als u op vakantie wilt naar het buitenland, controleer dan eerst het reisadvies voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl. Het wordt afgeraden om op vakantie te gaan naar ‘oranje landen’, voor ‘rode landen’ geldt een negatief reisadvies. Wie toch terugkomt uit een oranje of rood land vanwege een corona-uitbraak, wordt dringend geadviseerd 14 dagen in quarantaine te gaan. Lees alle regels voor (thuis)quarantaine.

Ouders, docenten of onderwijspersoneel moeten na een vakantie in een oranje of rood land ook thuisblijven en mogen niet op school of op het schoolplein komen. Voor eventueel halen en brengen van kinderen zullen ze anderen moeten vragen.De quarantaine geldt voor iedereen boven de 12 jaar.

Is quarantaine na een vakantie in een oranje of een rood land een geldige verzuimreden?
De school hoeft geen verzuimmelding te doen voor leerlingen die, vanwege het dringende thuisquarantaine advies, direct na de zomervakantie niet naar school kunnen. Het belang van de volksgezondheid is hierbij doorslaggevend.
De school hoeft ook geen verzuimmelding te doen voor kinderen die (met of zonder hun ouders) naar een land reizen waarvoor het reisadvies tijdens de vakantie wijzigt van geel naar oranje of rood vanwege een corona-uitbraak en die daardoor bij thuiskomst dringend geadviseerd worden om in quarantaine te gaan. Scholen worden opgeroepen om zoveel als mogelijk met ouders en kinderen te overleggen over de mogelijkheden om kinderen in thuisquarantaine afstandsonderwijs te geven.

Ouders die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen en met vragen zitten kunnen wij laten bellen door een docent die uw vragen kan beantwoorden in het Arabisch, Turks of Berbers. Stuur daarvoor een e-mail en met daarin uw telefoonnummer en in welke taal u wilt spreken. Dan wordt u gebeld.
Okulların kapanmasına dair Türkçe bilgi almak için okul ile irtibata geçebilirsiniz.

, السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
 Comeniuslyceum رسالة إلى أولياء أمور تلاميذ
كما تعلمون فإن مدرستنا ستغلق أبوابها إلى غاية 6 أبريل 2020 وذلك بسبب فيروس كورونا
        إذا كانت لكم أسئلة أو إستفسارات المرجو الإتصال بالبريد الإلكتروني