NUMMER 37
28 JUNI 2024
SCHOOLJAAR 2023-2024

NUMMER 37
28 JUNI 2024
SCHOOLJAAR 2023-2024

Het was even schrikken..

Niemand van ons had verwacht de werkweek zo te beginnen. Bij aankomst maandagochtend werden we geconfronteerd met een ontdekking: schade aan de voorgevel van ons gebouw. Het was even schrikken, en onmiddellijk rezen er vragen. Waar komt dit vandaan?

We hebben contact opgenomen met de autoriteiten en aangifte gedaan bij de politie. Het leek echter nog ingewikkelder te worden toen er afgelopen vrijdagnacht opnieuw iets gebeurde. Is het nog steeds toeval? Wat we wel weten, is dat de dader op de hoogte was van het feit dat we de deur van het buurthuis als tijdelijke toegang gebruikten. Wat beweegt iemand om dit te doen? De recherche heeft de zaak inmiddels in behandeling en is druk bezig met het onderzoek. We blijven in nauw contact met hen en zodra er meer informatie beschikbaar komt, zullen we die natuurlijk met jullie delen.

Er zijn wat vragen gesteld met betrekking tot het afscheid van Helma. Die zijn wij niet vergeten. In samenspraak met Helma is er besloten om dit in september te doen. De exacte datum zal nog volgen.

Op social media verschijnen en rond deze tijd steeds meer filmpjes over docenten in relatie tot vakanties. Ik zou zeggen, klik op de foto

Marouane

Scherm­afbeelding 2024-06-30 om 12.49.17

Inzien van toetsen

Afgelopen vrijdag is er een bericht uitgegaan naar de leerlingen met betrekking tot het inzien van toetsen. Klik hier voor de brief.

De schoolleiding

Ruim op

Ik begrijp dat opslagruimtes schaars zijn en dat collega’s graag hun spullen willen opbergen in lokaal 104. Helaas constateer ik wel dat er toetsen liggen van 2019, dozen waar niks mee gedaan wordt, en dossiers van vertrokken leerlingen. Liggen er spullen van jou uit het verre verleden, ruim deze dan alsjeblieft zelf op. Na volgende week zal het hok helemaal geleegd worden. Zie foto’s.

Aanvulling
We gaan binnenkort de vakantie in. Begin nu alvast met het opruimen van de leslokalen, gooi zaken weg die je niet meer gebruikt. En denk aan de koelkast en de keukenkasten. De vorige keer heeft Zaid weer de koelkast voor jullie helemaal opgeruimd en schoongemaakt. Het zou fijn zijn als dit keer iemand anders het doet. Zo kunnen wij met z’n allen met een opgeruimd hoofd en schoolgebouw de vakantie in gaan.

Samir & Marouane

IMG_4106
IMG_4107
IMG_4108
IMG_4109
IMG_4105

Een inspiratielezing

Neuropsycholoog Jello Jolles geeft op woensdag 25 september van 19:30 tot 21:00 een gratis inspiratielezing. Zet het alvast in je agenda! De bijeenkomst is zowel live bij te wonen op het AOb-kantoor als online. Kijk voor meer informatie op de achterkant van het AOB-onderwijsblad.

Tip van onze gewaardeerde collega Ingrid Bruning

Samir

Bericht van de examensecretarissen!

Beste collega’s,

De toetsweek is net klaar en we moeten alweer door met inhalen en herkansen…. Het zijn echt de laatste loodjes.

Volgende week maandag 1 juli om 09.00 uur is het inhaalmoment van de bovenbouw klassen (3M, 4H, 4V, 5V).

Donderdag 4 juli is het herkansingsmoment van de bovenbouwklassen van de laatste toetsweek. Op deze dag is ook het inhaal + herkansingsmoment van de onderbouw klassen (leerjaar 1, leerjaar 2, 3H, 3V) van de laatste toetsweek.

Vrijdag 5 juli is het extra herkansingsmoment van 3H, 3V, 4H en 4V van een toets uit toetsweek 1, 2 of 3. Als een leerling voor de extra herkansingheeft gekozen voor een toets uit toetsweek 4, dan herkanst de leerling twee toetsen op donderdag 4 juli.

 • Deadline inleveren inhaaltoetsen bovenbouw: vrijdag 28 juni 17.00 uur.
 • Deadline invoeren cijfers toetsweek: maandag 1 juli 13.00 uur.
 • Inschrijvingen voor leerlingen herkansingen: maandag 1 juli 13.00 uur tot dinsdag 2 juli 15.00 uur. Het is daarom belangrijk dat alle cijfers op tijd ingevoerd zijn. Leerlingen moeten zich inschrijven voor de herkansingen en de toetsen kunnen inzien. Aan het einde van de middag op dinsdag 2 juli versturen wij de herkansingslijsten.
 • Inzage moment toetsweek: maandag 1 juli 14.00 – 16.00 uur.
 • Deadline inleveren inhaaltoetsen onderbouw en herkansingen onderbouw en bovenbouw: woensdag 3 juli 17.00 uur.
 • Deadline invoeren cijfers inhaal en herkansingen: maandag 8 juli 09.00 uur.

Toetsen inleveren op de juiste plek in de kopieerruimte. Ook op de juiste manier, zie bijlage.

De examensecretarissen

content 2
content

Uitbetalen van PB uren (reminder)

Let op! Elke collega heeft inmiddels een mail van Mark ontvangen met daarin welk aantal uren je kunt declareren. Sommige collega’s hebben deze uren namelijk ook op een andere manier ingezet en hebben hierdoor een ander saldo aan uren wat gedeclareerd kan worden. Na dat mailtje kun je dan onderstaande instructie volgen.

Net als voorgaande jaren kan je als medewerker aan het eind van dit schooljaar je PB-uren laten uitbetalen of de pensioenopbouw verhogen.

Je kan tot uiterlijk 7 juli in AFAS de PB-uren aanvragen. Na 7 juli is dit niet meer mogelijk. De uitbetaling van de PB-uren vindt plaats met de salarisbetaling in juli.

Hoe aan te vragen?

 1. Je gaat in AFAS naar ‘Mijn gegevens’
 2. Klik vervolgens op ‘Verlofportaal’
 3. Kies daarna voor ‘Persoonlijk Budget Portaal.’

Marouane

Werkplekbegeleiders gefeliciteerd!

Gisteren ben ik samen met Kamel en Elmar op pad geweest om persoonlijk het certificaat op te halen bij het Fons Vitae. Bij de uitreiking waren verschillende instituten aanwezig, waaronder onze opleidingsschool De DAM. Ook werden de werkplekbegeleiders kort toegesproken door onze bestuurder, Jeanneke van Meulebrouck.
Wil je ook werkplekbegeleider worden? Meld je dan bij mij aan. Wij hebben inmiddels 13 werkplekbegeleiders:

 • Gulseren Karakaya (SK)
 • Caroline Zietsman (DU)
 • Salima Elmorabit (WI)
 • Bouteyna Mahmoud (EN)
 • Mohammed Boubkari (GS – AK)
 • Moumna Rahou (WI)
 • Brahim El Mouhidi (EC)
 • Rene Wagenaar (WI)
 • Kamel Mejri (ICT)
 • Tom Krikken (HNVD)
 • Samir Ezzoubaa (BI)
 • Elmar Halbesma (BI)
 • Michele Bernard (EN)

Samen zorgen we voor een sterke begeleiding op de werkvloer.

Samir

IMG_4094
IMG_4098
Felicitaties

Nog meer felicitaties

Het is weer het einde van het schooljaar en met trots willen wij alle stagiaires feliciteren die hun stage met succes hebben afgerond. Het heeft veel bloed, zweet en tranen gekost, maar jullie hebben het gehaald. Van harte gefeliciteerd!

Daarnaast willen we een speciale felicitatie richten aan Sefat, die haar tweedegraadsbevoegdheid voor het vak geschiedenis heeft behaald. Sefat, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Wellicht weten velen van jullie dit niet, maar naast het runnen van de school als rector heeft Marouane zich ook beziggehouden met het behalen van zijn tweede lesbevoegdheid. Hij kreeg dit niet cadeau en moest er net zo hard voor werken als andere studenten. Ondanks alle drukte en schoolperikelen heeft hij met volle inzet zijn tweede tweedegraads bevoegdheid behaald als docent Mens & Technologie. Marouane, van harte gefeliciteerd met deze indrukwekkende prestatie!

Samir

Mindfulness – najaar 2024

Volgend schooljaar biedt de ZAAM academie weer diverse trainingen en cursussen aan. Eén van de trainingen waarover we je graag informeren is de training Mindfulness.

De training 
In het kader van werkdrukverlichting en vitaliteit wordt ook dit jaar weer de training Mindfulness aangeboden. Deze training staat open voor alle medewerkers van ZAAM. De training omvat 8 sessies en een stiltedag.  De training start op 18 september 2024.

Meer informatie over de training en de aanmelding is te vinden op zaamacademie.nl onder ‘Mindfulness’ of in de sharepoint omgeving van ZAAM (Link https://stichtingzaam.sharepoint.com/sites/ZAAM/_layouts/15/Event.aspx?ListGuid=ee099037-bc3e-48ba-858f-817ffc3dbb53&ItemId=71
Wil je weten wat Mindfulness is, kijk dan op: www.leerlevenmetaandacht.nl.

Aanmelden
Aanmelden kan via de site of via de mail academie@zaam.nl. Voor specifieke informatie en rechtstreekse aanmelding kun je ook terecht bij de trainer Olaf Hammelburg, o.hammelburg@pieternieuwland.nl.

Vragen? 
Voor vragen over deze of andere trainingen kun je terecht bij Pieter Delsing, prdg@zaam.nl

Pieter Delsing

Ondersteuning voor medewerkers

Sinds een aantal jaar werkt ZAAM samen met een bedrijfsmaatschappelijk werker/werkcoach. Josephine van Rosmalen begeleidt medewerkers om weer in hun kracht te komen, de regie te pakken, hoe om te gaan met belemmerende gedachten en te leren te denken in oplossingen.

Josephine kan als bedrijfsmaatschappelijk werker/werkcoach kan bijvoorbeeld benaderd worden bij uitval van medewerkers; zij werkt hiervoor nauw samen met de bedrijfsartsen. Vooral ook als er sprake is van signalen bij medewerkers dat het niet lekker loopt, kan je een beroep doen op Josephine om uitval te voorkomen.

In de bijlage (klik hier) stelt zij zich aan je voor en vind je haar contactgegevens. Als leidinggevende kan je haar rechtstreeks benaderen.

Kitty Helmich (Manager HRM)

Vacatures

Afgelopen week is dit per mail aan jullie gecommuniceerd. Via hier breng ik ook weer de taak van examensecretaris onder jullie aandacht. De taak van teamondersteuner havo wordt begin volgende week via mail gedeeld.

Wij zoeken een TOA
Link

Taak examensecretaris
Link

Verder is er op stichtingsniveau ook wat vrijgekomen. Klik hieronder op de link voor meer informatie.

Bovenschoolse vertrouwenspersoon ZAAM
Link

De schoolleiding

Vacature

Comenius Lyceum Amsterdam
Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam

020 614 0305
comenius@comeniuslyceum.nl
comeniuslyceum.nl