NUMMER 39
12 JULI 2024
SCHOOLJAAR 2023-2024

NUMMER 39
12 JULI 2024
SCHOOLJAAR 2023-2024

The Final Countdown

We gaan de laatste schoolweek in, en zoals altijd brengt dit een mix van opwinding en drukte met zich mee. Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor jullie inzet en toewijding gedurende dit schooljaar. Er zijn nog een paar belangrijke zaken die ik graag met jullie wil delen.

Vergaderingen
Naast de overgangsvergaderingen staan er ook al wat revisievergaderingen ingepland. Het is noodzakelijk dat je goed alle berichtgevingen in de gaten houdt. Je ontvangt hierover bericht vanuit de teamleider

Alles opruimen
Met de schoonmaak is er al een start gemaakt. Zorg zelf nog wel voor het opruimen van de lokalen, kasten en andere zaken. Kijk ook naar het bureau. Heb je plantjes? Leg deze dan bij de ecokas neer of neem ze mee naar huis. Er is een poging gewaagd om een checklist te maken. Er zullen vast en zeker nog andere zaken zijn die er niet op staan, maar waarvan jij vindt dat ze ook moeten gebeuren. Voel je vrij om dat te doen.

Beschadigingen in lokalen
Zijn er zaken in de lokalen die gerepareerd moeten worden of heb je hulp nodig bij het ophangen van zaken, meld dit dan bij Jan Jaap of Remco, zodat dit opgepakt kan worden.

APV aanstaande vrijdag
Wij beginnen aanstaande vrijdag om 10.30 uur. Daarvoor is er ruimte voor iedereen om nog bij elkaar te komen en de laatste zaken van dit schooljaar af te ronden. Wij gaan stilstaan bij het afgelopen schooljaar en blikken vooruit. Enkele mensen zullen ons verlaten, en daar zullen wij dan ook afscheid van nemen.

Laten we de laatste week goed afronden en ons voorbereiden op een ontspannen en welverdiende vakantie.

Marouane

colored_checklist
IMG_6894

Kleien met collega’s

Afgelopen dinsdag, de dag dat Nederland – Roemenië op het programma stond, stond er ook een havo teamuitje op de planning. We begonnen de dag met een workshop kleien, die Roy in plaats van aan leerlingen nu aan collega’s gaf.

In het kort: er moest eerst een detail uit een groot schilderij gekozen worden, deze moest eerst op papier getekend worden. Wanneer deze goed gekeurd werd, mocht het detail uitgewerkt worden in klei. Er werd door de docenten net zo hard (en met plezier) gewerkt als normaal gesproken door de leerlingen.  De kleikunstwerken moeten nu 2 weken drogen en dan kunnen ze de oven in. Dan moeten we nog een dag vinden om de werken te beschilderen. Na de workshop hebben we heerlijk gegeten bij Cedars en gelukkig (toch Zaïd?) konden we tijdens het eten naar de wedstrijd kijken van het Nederlands elftal.

Voor de rest zijn we, de kunstsectie, begonnen om de aula van iets meer kleur te voorzien. Dit doen we door werk van leerlingen voor eeuwig aan de muur te plakken. Jaarlijks komt er nieuw werk bij en zal er steeds meer kleur toegevoegd worden aan de aula.

Roy

1000047885
1000047384
1000047383
1000047382
1000047381
1000047380
1000047379
1000047378

LPB – Nieuwe informatie

Beste collega,

Enkele jaren geleden is er in de CAO een regeling opgenomen voor keuzebudgeturen, de zogenoemde pb uren. Deze uren zijn in de basis bedoeld voor werkdrukverlichting in het onderwijs. Met twee uitzonderingen heeft iedereen met een aanstelling in het onderwijs recht op deze uren, maar er is een verschil in bestedingsmogelijkheden voor het OP en OOP. De uitzonderingen zijn docenten met een startersreductie en aanstellingen in verband met vervanging[1].

Hoeveel uren heb je dan ter beschikking?
Toekenning van de pb50, pb120 en pb170 gaat op basis van de bruto werktijdsfactor (de werktijdsfactor waarvoor je betaald wordt), toekenning van de pb40 gebeurt op basis van de netto werktijdsfactor (de werktijdsfactor waarvoor je inzetbaar bent, in dit geval dus de bruto werktijdsfactor min mogelijk opgenomen pb120 en pb 170).

Recent is er door het CvB en de GMR een overeenstemming bereikt over de besteding van de keuzebudgeturen (pb-uren). Voor het schooljaar 2024-2025 is er gekozen voor een verruiming van de bestedingsmogelijkheden zoals die in de CAO staan vermeld. Voor het onderwijzend personeel, niet ouder dan 56 jaar, betekent dit, dat je mag beschikken over je werktijdsfactor maal 90 uren (v.b. 0,7 FTE geeft 0,7*90 = 63 klokuren). De besteding van deze keuzebudgeturen wordt als volgt:

1.     Verminderen van de lestaak, je geeft minder les;
2.     Verminderen van de specifieke taaktijd, je doet minder taken;
3.     Kapitaliseren ten gunste van de kosten van kinderopvang;
4.     Kapitaliseren ten gunste van de pensioenopbouw;
5.     Uitbetalen;
6.     Sparen[2].

De laatste twee mogelijkheden (5 en 6) zijn door het CvB voor het schooljaar 2024-2025 toegevoegd aan de mogelijkheden. Dit was in een eerder stadium nog niet mogelijk.

Voor onderwijzend personeel, met de leeftijd 57 of ouder, is hiernaast de mogelijkheid om de zogenaamde pb120 en pb170 als aanwijsbaar verlof op te nemen. Nadeel is, pb120 is maar voor de helft bezoldigd, de pb170 helemaal niet. Het voordeel is dat je echt minder gaat werken en de opname van deze uren niet de werktijdsfactor kleiner maakt, dus het pensioen loopt door over het de gehele werktijdsfactor. Voor de specifieke regels kijk je in de CAO. Wat wel goed is om te weten is:

    • Opname van de pb120 verlof verplicht ook tot het opnemen van pb50 verlof.
    • Eenmaal gestart met opnname van de pb120/pb170 kan je dit in volgende jaren niet meer terugnemen.

Voor nu betekent het, dat we met de uitgebreide bestedingsmogelijkheden opnieuw de vraag gaan stellen, hoe je je keuzebudget wil besteden. Deze vraag krijg je wederom via Foleta binnen. Ik wil je vragen om dit binnen een week te doen, zodat we dit nog tijdig in de formatie kunnen verwerken.

Mark

[1] Vervangingsuren worden met 5% extra bezoldigd ter compensatie van gederfde pb uren.
[2] Sparen mag alleen met een duidelijk spaardoel, na toestemming van de rector.

Van stagiair tot volwaardige kracht

Met trots delen we mee dat Jop zijn eerstegraads diploma Lichamelijke Opvoeding heeft behaald na een succesvolle stageperiode van twee jaar bij ons. Jop heeft tijdens zijn stage een waardevolle bijdrage geleverd door zijn inzet voor de gymlessen en andere schoolactiviteiten, waarbij hij ook als mentor actief was.

We heten Jop van harte welkom als volwaardige collega.

Gefeliciteerd, Jop, met deze mijlpaal!

Samir

Diploma behaald

Bericht van de examensecretarissen!

Voor deze week is er geen bericht vanuit de examensecretarissen. Wel wil ik hen bedanken voor hun inzet tijdens het afgelopen schooljaar. Jullie hebben uiteindelijk een werkwijze gevonden door samen het team te informeren over allerlei zaken met betrekking tot examinering en het afnemen van toetsen. De uniformiteit die er nu ligt qua afname en informeren is dankzij jullie inspanningen en is zichtbaar binnen de school. Bedankt!

Marouane

Schoolmaaltijd

Zomervakantie boodschappentas

Voor veel gezinnen is een goedgevulde koelkast helaas niet vanzelfsprekend. Ter afsluiting van het schooljaar kunnen we 30 gezinnen blij maken met een goedgevulde tas vol lang houdbare producten. Dit zijn drie keer zoveel aanmeldingen als vorig jaar.

Volgend jaar gaan we, in ieder geval tot aan de kerstvakantie, door met het dagelijks verzorgen van ontbijt in de kluis voor leerlingen die het nodig hebben. We willen jullie vragen om signalen door te blijven geven aan ons, zodat we nog meer leerlingen kunnen helpen.

Enorm bedankt, Zakaria en Sefat, voor jullie hulp bij het vullen van alle boodschappentassen!

Mariem Ben Salah & Barbara

Vacatures

Wij zijn nog steeds opzoek naar versterking.

Wij zoeken een TOA
Link

De schoolleiding

Vacature

Comenius Lyceum Amsterdam
Jacob Geelstraat 38
1065 VT Amsterdam

020 614 0305
comenius@comeniuslyceum.nl
comeniuslyceum.nl