Het Comenius Lyceum Amsterdam gaat volgend jaar zomer verhuizen. Wij laten het bestaande gebouw aan de Jacob Geelstraat omvormen tot een school die past bij het onderwijs dat wij onze leerlingen willen bieden.

Op 1 december 2016 markeert wethouder Kukenheim, samen met een aantal leerlingen, de overgang van sloopfase naar opbouw van ons nieuwe schoolgebouw.

In opdracht van de gemeente Amsterdam en het schoolbestuur ZAAM is in 2016 begonnen met de voorbereidingen voor de renovatie van het voormalige Pius X Lyceum aan de Jacob Geelstraat. Na een paar jaar in gebruik te zijn geweest door het Islamitisch College Amsterdam (ICA) heeft het gebouw afgelopen jaren grotendeels leeg gestaan. In 2015 heeft de gemeente besloten om het gebouw te verbouwen voor het Nieuwe Comenius Lyceum. Deze school aan de Derkinderenstraat barst uit haar voegen en wacht al jaren op nieuwe huisvesting.
Door het architectenbureau DMV is een bijzonder renovatieplan gemaakt, waarbij het oorspronkelijke karakter van het gebouw wordt gerespecteerd en er toch een geheel nieuwe, moderne school ontstaat. De binnenplaats wordt overdekt waarmee een nieuwe aula ontstaat. Aan de noordzijde wordt een gymlokaal, de kantine en de bibliotheek gesloopt en ontstaat ruimte voor een nieuwe entree.
De verwachting is dat de school in de zomer van 2017 over gaat en het schooljaar 2017/2018 in het nieuwe gebouw kan worden begonnen.

Hieronder de nieuwe overdekte aula.

clajacob geel