020 – 6140305     Personeel      Contact

Groep 8

Zit je in groep 8 en ga je volgend jaar naar de middelbare school? Dan is dit de goede pagina voor jou en uiteraard voor je ouders/verzorgers.

Denk je dat je van de basisschool een havo of vwo advies krijgt, dan kun je in principe op het Comenius Lyceum terecht!

Aanmelden 2018 / 2019

Aanmelden op het Comenius Lyceum kan van maandag 5 maart tot en met vrijdag 16 maart 2018. Ouders/verzorgers moeten daarvoor het aanmeldingsformulier (klik hier) ingevuld inleveren bij de afdelingsleider onderbouw (m.aabachrim@comeniuslyceum.nl). U neemt naast het aanmeldingsformulier ook het volgende mee:

• Uw legitimatie
  • Legitimatie van uw kind
  • Voorkeurslijst van scholen die u van de basisschool heeft gekregen

Het inleveren van bovenstaande formulieren en documenten kan op schooldagen tussen 8.30 en 18.00 uur.

Matching voor scholen in Amsterdam

In februari vul je een voorkeurslijst in. De school waar je het liefst heen wilt gaan, zet je op de eerste plaats. Daarna vul je op volgorde de voorkeurslijst verder in. Aanmelden gebeurt vervolgens alleen op de school waar je het liefst heen wilt gaan en op één hebt gezet. Deze school voert alle voorkeuren in het systeem.
Na het invoeren zal je moeten wachten totdat de loting plaatsvindt. Wil je weten hoe het lotingssysteem werkt? Klik dan HIER.
Op de site van gemeente Amsterdam vindt je nog meer informatie over de aanmeldprocedure. Klik HIER voor de site van de gemeente Amsterdam.

Kennismakingsdag

In juni zal er een kennismakingsdag zijn op het Comenius Lyceum. Op deze dag kun je kennismaken met je nieuwe klasgenoten en je mentor. Je doet kennismakingsspelletjes met je mentor en de klas. Zo kun je alvast een beetje aan elkaar wennen. Voor deze kennismakingsdag zal je tegen die tijd een brief ontvangen.

Boeken

Op het Comenius Lyceum werken wij met een boekenfonds. Dit betekent dat het Comenius Lyceum voor de boeken zorgt. Deze neem jij als leerling in bruikleen. Je betaalt dus niets voor de boeken. Elke boek moet gekaft worden en je zal er zuinig mee om moeten gaan.

De brochure laat zien waar het Comenius Lyceum voor staat en welke mogelijkheden wij bieden.
Klik HIER voor de wervingsgids!

De open dagen 2018 zijn geweest. Voor een indruk kunt u kijken in het fotoalbum.